“Natuursteen vraagt extra aandacht qua onderhoud” : waar of niet waar?

vrijdag 26 september 2014

Dit is een stelling die u vast en zeker niet onbekend in de oren klinkt. Als specialist in natuursteen is Beltrami het ideale klankbord om een woordje uitleg te geven bij deze stelling.

Waar!

Het klopt dat natuursteen extra aandacht vraagt. Niet noodzakelijk méér onderhoud maar wel specifiek onderhoud. Natuursteentegels worden best onderhouden met producten die speciaal voor natuursteen werden samengesteld. Net zoals andere natuurlijke bouwmaterialen, bijvoorbeeld hout, heeft natuursteen nood aan reiniging én voeding met aangepaste producten.

Niet waar!

In tegenstelling tot wat wel eens wordt beweerd is het onderhoud van natuursteen erg eenvoudig op voorwaarde dat u de juiste natuursteen uitkiest voor een bepaalde toepassing. Bijvoorbeeld in een vlekgevoelige ruimte zoals een keuken raden we steeds een harde, zuurbestendige en niet poreuse natuursteen aan zoals een basalt of graniet. Indien u voor de keukenvloer een poreuse en zuurgevoelige natuursteentegel kiest zoals een zachte kalksteen, dan bemoeilijkt dit het onderhoud want dan is een extra beschermingslaag ( impregnatie ) noodzakelijk.
Het effectieve onderhouden van natuursteen vraagt weinig inspanning want licht vochtig dweilen met een aangepast product volstaat.

Maak kennis met de onderhoudsproducten voor binnen en buiten!

Geschreven door Bart Raes in de categorie: Webshop.

Categorieën

Archief

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte.

Tevreden klanten getuigen

Zeer mooie en overzichtelijke shop.

Tom Vinckier

Lees meer getuigenissen