Lees hier een aantal FAQ over het onderhouden van natuursteen

1. Lenteschoonmaak

Een natuursteen terras vraagt over het algemeen weinig onderhoud aangezien zon, regen en wind al veel buitenvervuiling verwijderen. Meestal volstaat het om bij het begin van de lente een grote schoonmaak te doen met het product Lithofin Buitenhuisreiniger. Dit product zal alle typische vervuiling van buitenaf verwijderen – zoals ook afdrukken van bladeren, fruitvlekken, bruine verkleuring, …
Een (preventieve) reiniging met Lithofin Allex is aan te raden wanneer er ook een groene aanslag zou voorkomen op de tegels.

2. Kalk in douche

U kan kalkstrepen op kalkstenen en marmers verwijderen door gebruik te maken van onverdunde Lithofin MN Vuiloplosser en een zacht schuurponsje (schuursponsjes geschikt voor badkamers zijn meestal zacht).
Door hiermee cirkelvormige bewegingen te maken over de vlekken, kunnen deze verwijderd worden. Afhankelijk van de intensiteit van de vlekken alsook de inwerktijd, dient u deze behandeling enkele keren te herhalen..

3. Black Slate werd behandeld met leisteenolie maar het resultaat is veel te vettig.

Als de leisteenolie te vettig is op Black Slate, dan zit er teveel product op de natuursteen, best inboenen met een doek of witte pad met boenmachine.

4. Hoe verwijder ik vetvlekken uit mijn keukenwerkblad.

Breng Lithofin LÖSEFIX aan en laat het 10 minuten inwerken. Voeg wat water toe, schrob en verwijder het product . Spoel grondig. Herhaal indien nodig. Voor diepe, hardnekkige vlekken, breng Lithofin OIL-EX aan in een laagje van 2 mm op het droge oppervlak en laat het ongeveer 8 uur inwerken. Borstel daarna het poeder weg.

5. Hoe kan ik verfspatten verwijderen van natuursteen?

Borstel een beetje onverdunde Lithofin LÖSEFIX op de vlek. Laat het product 10 tot 15 minuten inwerken. Schrob tussendoor. Spoel daarna het oppervlak met zuiver water.

6. Hoe kan ik bruine (roest)vlekken verwijderen van graniet?

Bevochtig het oppervlak, breng Lithofin MN Cementsluierverwijderaar aan en laat het een uurtje inwerken. Voeg water toe, schrob grondig, verwijder het vuile water en spoel na. Opgelet: steeds een proefvlak plaatsen, sommige ‘granieten’ zijn niet altijd zuurbestendig! Bruine vlekken van planten, lijkend op roest, zijn verwijderbaar met Lithofin MN Buitenhuisreiniger.

7. En van kalkstenen en Twilight?

Breng een beetje Lithofin Rost-Ex aan op de roestvlek. De violetverkleuring van het product geeft aan dat de vloeistof aan het reageren is met de roestvlek. Na max. 10 minuten wachten met water afborstelen en goed afspoelen. Eventueel nabehandelen met lithofin Vuiloplosser .

8. Mijn marmer vloer is door de jaren mat geworden en vertoont slijtsporen in de druk belopen zone’s. Hoe kan ik terug een mooie glans op het oppervlak brengen?

Verwijder eerst vuil en productresten met Lithofin MN Vuiloplosser. Dweil daarna de vloer enkele malen met Lithofin MN Glans en Schoon , verdund in water. In geval van ernstige vermatting of slijt: gebruik Lithofin MN Glansfilm. Het verdere onderhoud kan met Lithofin MN Wash & Clean.

9. Op het terras zijn talrijke kleine vetvlekjes zichtbaar.

Vetvlekjes op het terras zullen door toedoen van zon, regen en wind langzaamaan verdwijnen. Maar kunnen ook verwijderd worden op dezelfde manier als vetvlekken op een keukenwerkblad (zie puntje 4)

Service garantie

  • Vlotte levering
  • Snel en veilig betalen met Bancontact, creditcard of overschrijving
  • Kwaliteitsgarantie

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte.

Tevreden klanten getuigen

Snelle en correcte levering! Waarvoor Dank!

Tamara Vereecke

Lees meer getuigenissen